Fuad Memić – Fuke, poslije više godina dolazi u kratku posjetu svom amidži Idrizu i amidžinici Sabii da im popravi bojler. Ispijajući s njima tradicionalnu kafu Fuke se suočava sa gluhom samoćom i nezaliječenom boli dvoje starih ljudi koji su izgubili sina u ratu.

Za popravku starog i potpuno dotrajalog bojlera potrebno je donijeti rezervne dijelove. Obećavajući da će se ubrzo vratiti da dovrši posao Fuke se sprema za odlazak. No posjeta se nenadano produžava kada se ispostavi da je akumulator njegovog razvaljenog golfa potpuno prazan i neće da upali. Fuke je prisiljen da provede noć u kući svog amidže.

U dugoj i neprijatnoj noći Fuke otkriva težak porodični konflikt koji njegove ionako nesretne i usamljene rođake čini još nesretnijim i usamljenijim, a njihov život oslobođenim od bilo kakvog smisla i potrebe.

Fuke shvata da se nešto mora učiniti. Mehaničar kućnih aparata postaje hirurg ljudskih duša. I to uspješan hirurg: Fuke do tada svojom neotkrivenom vještinom komuniciranja sa ljudima uspijeva da ponovo okupi i pomiri porodicu.

Radost života se ponovo vraća u staru kuću amidže Idriza.